2) مواد و روش ها
1-2- داده ها مورد استفادهدر این مطالعه از داده های سنجده TM سال1366وداده های ماهواره IRS که در تیر سال 1385 از منطقه مشهد اخذ شده است، استفاده شد.تصاویر IRS با استفاده از نقاط کنترل از نقشه 25000/1در سیستم مختصات UTM واندازه سلول 30 متر تطابق هندسی مطلق داده شدند. سپس تصاویر TM با استفاده از 13 نقطه کنترل و RMSE=0.21 با تصاویر خام تطابق هندسی نسبی داده شدند.
2-2- تعیین تغییرات
1-2-2- روش طبقه بندی مستقیم داده های چند زمانه
در این روش داده های سنجش از دوری مربوط به دو زمان مورد نظر، به عنوان یک دسته ازذخیره میشوند. سپستوسط یک طبقه بندی کننده مانند حداکثر احتمال یا شبکه های عصبی مصنوعی و نیز استفاده از تعداد نمونه تعلیمی از مناطق بدون تغییر و مناطق تغییر یافته، نقشه تغییرات تعیین میشود (Yuan, 1999). به منظور تعیین نمونه های تعلیمی میتوان از طبقه بندی کننده نظارت نشده استفاده نمود. به این منظور داده های مورد بررسی در یک دسته ذخیره شد. نرم افزارERDASاین امکان را فراهم میکند. در مرحله بعد به کمک طبقه بندی کننده نظارت نشده و استفاده از تصاویر بزرگ مقیاس و نقشه توپوگرافی نمونه های تعلیمی برای آموزش طبقه بندی کننده نظارت شده انتخاب شد. سپس با استفاده از طبقه بندی کننده حداکثر احتمال داده ها طبقه بندی شد.
2-2-2- روش مقایسه مؤلفه های اصلی و استفاده از روش تفاضل تصاویر
در این روش ابتدا با استفاده از تمام باندهای موجود تصویر مؤلفه اصلی تولید شد. در مرحله بعد با استفاده از تفاضل تصاویر و استفاده از منحنی ارزیابی صحت جهت تعیین حد آستانه مناطق تغییر یافته از بدون تغییر به دست آمد.